Snacka om sandstrand!

Har förstått att vädret på Böda och Öland har varit rätt okej idag. Det har det varit här med, men en solig dag på Böda Sands milslånga sandstrand är oslagbart. Snacka om sandstrand. Jag har skrivit det förr men skriver det igen, en nästan 2 mil lång sandstrand, med sandkorn likt strösocker går inte av för hackor!

Och det är just stranden som är en stor del av tjusningen med Böda, som alltid har varit och kommer att fortsätta vara. Den finns alltid där, aktiviteter, upplevelser, restauranger och andra världsliga saker är inte lika pålitliga som stranden. Fast det är klart, gränsen är hårfin. Det jag vill säga är att stranden i sig är en tillräckligt bra upplevelse och aktivitet för att locka så väl campinggäster som badgäster.

För innan centrum byggdes upp, campingen blev kilometerlång och servicehusen stod på plats, var just stranden anledningen till att gäster hittade till Böda. Och har ni inte varit på Böda Sand, men är på Öland. Åk dit för 17!

Du behöver inte campa i ett tält, trängas med alla andra gästerna i mitten på stranden, men du kan ta del av den. Om du vill ha lite lugnare är det bara att promenera antingen söderut eller norrut för att hitta din plats i solen, som sagt, stranden är nästan 2 mil lång och helt fantastisk.

En solig dag går lämmeltåget genom centrum, från dagsparkeringen och från campingkvarteren. Gästerna strömmar ner i sina foppatofflor, med en solstol under armen, kanske en hund i ett koppel och gärna ett barn eller två spingandes framför, ivriga att hoppa i havet och leka. Men om ni har hund, så får ni bara vistas längt norrut eller längst söderut på stranden, men självklart är även hundarna välkomna!

Och även när sommaren är slut är stranden på Böda Sand ett utflyktsmål som jag rekommenderar, här är ett av ställena där jag tror att var och varannan människa kan bli hänförd av naturen.

Kommentarer

  • Susanne säger:

    Skulle vara väldigt mysigt att komma till stranden på höst och vinter också. Lite långt att åka 50 mil tyvärr…men underbar strand är det!

    Den 26 juli 2011 kl. 21:54

Kommentera