Skrot blir konst…

Här kommer mitt första pyssel. Eftersom min matematiska förmåga är högst begränsad så har jag nu förstått att 6×3 inte är 52, så det blir förmodligen inte ett nytt pyssel varje vecka. Men kanske var tredje. Jag kommer hur som helst att dela med mig av mina pyssel. Jag hör även till de som är tidsoptimister vilket i det här fallet innebär att min eftermiddag blev kväll. Men här kommer i alla fall mitt första inlägg under kategorin ”Veckans pyssel”.

Du behöver: T.ex. en överkörd läskburk eller en gammal leksak som du inte använder längre men som du tycker är fin. Dock inte för stor så att den inte får plats i ramen. En ram som är lite som ett tittskåp (finns t.ex. att köpa på IKEA). Lim. Tjockare kartong.

Såhär gör du: Om du vill göra som jag gjort med läskburken kan du kanske fråga dina föräldrar om de vill hjälpa dig att hitta en sådan. Överkörda läskburkar dyker upp när man minst anar det.  Annars kan du som sagt ta en leksak som du gillar men inte använder längre. Mät i ramen hur stor bit kartong du behöver för att fästa din pryl på. Färglagg kartongen om du vill. För att få föremålet att se ut som att det svävar kan du fästa upp den på ännu en bit av kartongen. Du limmar fast den och ramar in den. Ett annorlunda sätt att återanvända skrotet på och det blir till konst!

Kommentera