Skrattgrop i rumpan

Resan mot Örebro startade strax innan kl 10 från mitt paradis. Ett soligt Öland. Mannen, katten och jag på väg mot stadstäckande internet, höghus, citytrafik och nytt jobb. Bort från naturens storslagna skönhet, havsluft, fullpackad camping och harmoni. Vill hem till Örebro för att anta utmaningen som förskollärare, men vill inte åka från mitt sommarhem där jag trivs så bra att jag knappt kan beskriva känslan.

Första stoppet i Kalmar, på Rusta för att köpa en ljudbok. Valde ”Flyga drake”. Satte i skivan, innan första kapitlet var slut stängde vi av. Inte för att handlingen var dålig eller för seg. Nej. Utan för att ljudvolymen fick mig att peka fula fingret mot stereon och svära rätt ut. Ibland viskades meningarna ut av Krister Henriksson och sen helt plötsligt en volym på uttalanden som fick trion i bilen att hoppa högt och slå huvudet i taket. Tack, men nej tack, 4 timmar av misstänkt tinnitus som åkomma ställde jag inte upp på. 4 timmar och 20 minuter senare lämnade vi tillbaka ”Flyga drake” på Rusta i Örebro.

För ett ögonblick knappade vi in P1 och tog del av slutet på sommarpratarna, idag med SAS före detta VD, Jan Carlzon, han sa många tänkvärda saker, men något som passade mig bäst var ett uttalande som löd ungefär såhär…”det bästa med … är att hon har skrattgropar i rumpan så att hon kan skratta åt sig själv bakom ryggen och inte ta allt på så stort allvar”…

Så är det nog minsann, jag har skrattgropar i röven, är hemma i Örebro, påmind över att internet kan gå så fort och som sagt förväntansfull inför morgondagens jobbstart på Helianthus.

Nu ska jag bara försöka komma ur min Ölandsbubbla…

Kommentera