Skördefesten 2011

Anledningen till att vi valde att åka till Öland just denhär helgen var för att det var Skördefest där och som ni vet den bästa helgen vädermässigt. Det var som sagt som att åka tillbaka till sommaren. I fredags satt vi ute i en hamn och åt lunch med kortärmat och solsken i blick.

Glada turister med husbilar längs hamnkanten, marknadsstånd med ost och marmelad, fårskinn och pumpor titt som tätt. Och så en högre medelålder. Det är så det är på Skördefesten.

För Jocke och mig blev det en fantastisk helg full av kärlek och skratt. Utflykt i plyschleggings, med matsäck innehållande te och pastejsmörgås, kex med brie och fikonmarmelad. Shoppingrunda till Borgholm och så en given middag på Kalk. Där cyklarna tog oss genom kohagen till bästa hamburgerrestaurangen. Lyssna på det här; ”Hjort är gjort – Hjortburgare toppad med Västerbottensost, smörstekta kantareller och lingoncreme”. Och så en flaska Raisignac till det. Svordomsgott! Allt i sin ordning alltså.

Och givetvis middag hos mina Ölandsföräldrar och där skrattade vi nästan så vi grät för att de pensionerande ”papporna” skulle titta på Youtbe, men den storyn och utflykten med plyschleggingsen kräver sina egna inlägg…

 

Kommentera