Skördefest

För en vecka sen befann jag mig på Öland. Mitt bästa Öland. Ibland önskar jag som sagt att Öland var en ö i Hjälmaren eller att Örebro var placerat där Borgholm ligger, för jag trivs så himla bra där i den miljön, där vindarna från havet trasslar till mitt hår, där korna står mitt i vägen och där stjärnhimlen visar upp hela sitt register. Nu är det som bekant inte så, vilket förmodligen gör att jag längtar dit än mer.

Hur som helst så åkte vi dit för att upprätthålla traditionen med att besöka ön när Skördefesten är i full gång. När det är skördefest på Öland ser man pumpor längs vägarna, konstnärerna har öppet i sina ateljéer natt som dag. På natten guidar marschallerna oss fram till kulturen.

J och jag gjorde en historisk resa i natten och besökte bland annat Eketorps borg, vilket en återuppbyggd fornborg. Första gången den byggdes var 300-400 år e Kr. Där fick vi bland annat lära oss om gastar och olika kryddor som ansågs vara bra för olika ändamål. Runt hela borgen lyste marschaller. Vill du läsa mer om det kan du trycka här.

Eftersom det var så otroligt mörkt var det svårt att dokumentera vår utflykt och jag hade dessutom lite problem med min kamera. Först hade minneskortet blivit låst, sen när det låstes upp fanns det inget batteri kvar, men jag bjuder på dessa iPhone bilder…

Kommentera