Skogens guld

Som jag letade, spelade in film, pratade med svamparna och undrade var skogens guld höll hus. Först plockade jag ett gäng som jag trodde var kantareller. Men jag kände mig inte helt hundra. Luktade. Luktade inte kantarell. Men de var lite gula, fast mer åt det orangea hållet. Och sen när jag tyckte att det var lagom för en giftstuvning så gick jag tillbaka mot stugan och snubblade över ett hav av kantareller.

Åh, lyckorus av kantareller! Jo, jag tackar ja!
Jag har aldrig plockat så många kantareller själv på en och samma gång. Jag blev så glad och förstod så fort jag fick syn på dem att det andra inte var kantareller, vad det var för svamp har jag ingen aning om. Lycklig och stolt som ett barn sprang jag hem men korgen till Jocke.

Nu ligger kantarellerna och göttar sig på varsin bricka i köket och imorgon ska jag rensa ordentligt, förvälla, frysa in och göra minst en kantarellmacka var. Yes asså.

Och, ja, jag vet att man inte ska filma i stående format, för det finns inte på bio, men det finns hångelsoffa så att man kan lägga sig ner på sniskan om det blir allt för snett. Tur att jag bara jobbar med en tagning och kortfilm…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ku3GPrDqlu0[/youtube]

Kommentera