Skogen och jag

Jag går bland högt gräs och trampar på torra grenar så att det knastrar i hela skogen. Granens barr sticks mot mina strumpbyxbeklädda ben då jag inte alls visste att en tur i skogen ingick i dagens kalender när jag valde kläder för dagen.

Men så fort vi svängt in på vägen vid stugan slog det mig att det bör finnas kantareller nu. Med rödluvans korg, slitna gummistövlar och kameran ger jag mig ut efter skogens guld. Första stället gav mig ingen frukt, men sen radade de upp sig som ett guldhalsband i skogsgläntan. Det är varmt och jag tar av mig tröjan, blottar min ryggtavla för blodtörstiga myggor och fläktar bort de närmaste insekterna som surrar runt mitt huvud.

Som mors lilla Olle går jag i skogen med läppar blå av bär. Hukar mig ner och plockar de största bären jag kan hitta. Hälften till mig och hälften i en påse till Jocke. Nagelbanden färgas lila och jag funderar på varför jag inte tog med en burk.

Spår av vilda djur och fjärilar som fladdrar förbi. Skräp i stöveln och skoskav. Jag går vidare mot stugan, hem för att visa dagens skörd. En skörd av skogens guld som visar sig räcka till kantarelltoast för fyra personer och dagens middag invigs på ett ypperligt sätt.

Tänk att få ha det så här bra. Först en promenad till den blommande Stadsparken och sen en utflykt till skogen. Snacka om bra första semesterdag. Och det där med Stadsparken, det visar jag er inom en hyfsat snar framtid.

Nu säger jag tack och god natt!

Kommentera