Sjukskrivning it is

Jag har aldrig tidigare varit sjukskriven från mitt arbete och då har jag ändå jobbat sen jag var 16 år. Nog för att jag har varit hemma med feber, magsjuka eller irriterande förkylning, men aldrig så att jag har fått ett papper med läkarintyg på att jag är sjukskriven en längre tid för att jag inte kan utföra mitt arbete.

Det är som sagt det bästa just nu för min kropp och för min krabat i magen, men det är ändå konstigt att inte gå till jobbet. Jag saknar redan mina bästa kollegor och alla härliga barn. Tur att jag får hälsa på.

Och lite svårt att inse att det är okej att vara sjukskriven, även fast min höga arbetsmoral och mitt förnuft inte riktigt samspelar än så är det här rätt. Så nu godkänner jag det här och sen är det inte mer med det. Jag ska samla mina krafter och för en gångs skull försöka vara en god hemmafru. Jag kanske till och med börjar baka. Ha.

Då vet ni hur det är med det. Jag tassar fram med små, små steg för undvika smärta och vilar så mycket att jag borde bli superstark inför förlossningen. Kanske att jag slänger ihop en och annan tavla också. Den som lever får se.

 

Kommentera