Sista dagen i repan

20110725-021349.jpg

Det var i lördags det. Högsäsong de luxe. Telefonen ringer i ett kör. Väntelistan för gäster som vill stanna längre på en elplats gås igenom. Förmiddagen rullar på över förväntan, vi är grymma. Stugorna checkas ut i ett nafs, vi ligger bra till.

Jag är en turistbyrå. Det ringer folk och frågar om jag vet vilka öppettider de har på restaurangerna i Byxelkrok, om det finns andra campingar på Öland (nej, det finns bara en), ifall de kan boka tennisbanan eller lägga en boll för spel i golfen. Jag svarar så gott jag kan men hänvisar till andra nummer och lägger på med ett leende, mycket ska man då vara med om.

Anna ber mig fixa en skylt. En lördag, Lotta tappar hakan men jag hinner fixa. En grej för TV, äntligen kanske Strix kan förstå min charm, såhär sista dagen. Haha. När vi filmar är jag yvig och nervös, skjuter iväg en champagnekork och utrycker smällen med, tjoflöjt. Vem säger tjoflöjt?
I höst får vi veta om det kom med eller ej…

En gäst kommer in och påpekar att det är så mycket kottar på hans plats att han gärna vill ha en ny, den lyhörda receptionstanten på kontoret bakom disken, dvs. jag, ploppar ut huvudet och kontrar snabbt med att du kan låna en kratta som finns vid varje servicehus. Inga problem. Ny plats var helt omöjligt. Kratta, ja.

Eftermiddag, de nya stuggästerna vill checka in, alla stugor är inte kontrollerade. Brådis. Svante och jag tar en tur och går igenom 12 stugor. Missnöjda gäster med sand på golvet, blöta disktrasor, men annars bra städat av gästerna. Låt de nya förväntansfulla gästerna sätta nyckeln i låset. Här ska det semestras och laddas inför Micke Syd på scen…

Även om jag byter om till privata kläder kl 20, så slutar jag inte arbeta förrän jag och min man lämnar campingen kl 23.00…mer om det i ett senare inlägg…

Kommentarer

  • Jeanette säger:

    Jag tyckte du gjorde en bra TV insats o klart man kan säga tjo flöjt! Skylten blev i alla fall superfin!! Tack säger jag och min familj för den, en stor ära att få den! Jeanette m familj

    Den 25 juli 2011 kl. 17:43
  • Jeanette säger:

    Blev visst 2 inlägg, mitt Internet krånglar med mig, du får stryka det ena….,

    Den 25 juli 2011 kl. 18:00

Kommentera