Ser du månen…

Tänk såhär, att du får syn på månen tillsammans med din mormor eller farmor eller en annan äldre dam. Förslagsvis en äldre dam med dålig hörsel. Det kanske inte ens är du och en dam, det kanske är två äldre damer bara, varav den ena har dålig hörsel och den andra lite dålig attityd. Konversationen går till enligt följande. Om det nu är du och en dam som heter Klara med dålig hörsel….

Du: Ser du månen Klara?
Klara: Va, kommer det karlar?
Du: Äsch, sitt still och skit.
Klara: Va, kommer de hit?

Ha. Bloggens första vits. Kanske så även den sista. Men den där gick varm på högstadiet när månen stod högt i skyn. Och jag hör den i mitt huvud varje gång jag ser månen och varje gång barnen på dagis pekar och säger, där är månen.

Och idag när jag kom hem efter lite handledning av socionom Stål så fick jag syn på månen och tänkte därför på tant Klara. Så jag ger er den. Ser du månen?

Och god natt.

Uppdatering: Damerna satt på dass och den ena fick syn på månen genom hålet i dörren…

Kommentarer

 • Robban säger:

  Min finska farmor brukar berätta okända berättelser eller folksagor som är oftast fräcka. Jag vet inte vart hon fick tag på dem eller om de är något slags muntligt tradition som är passerat från generation till generation som inte är rapporterade men jag hittar ingen information om dem på internet! Hon och min pappa brukade berätta och ge referenser till den här sagan om den hörselskadade tant Klara på dassen. Den här artikeln är den enda på internet som refererar ett av farmors sagor!

  Den 13 oktober 2021 kl. 17:46
 • Eva säger:

  Hej Robban!
  Vilket sammanträffande och bra ändå att jag kan få skicka vidare den lilla historien 😉
  Och tack för att du hittade hit.
  Allt gott!

  Den 9 november 2021 kl. 19:56

Kommentera