Samlarnörden

Ni som känner mig vet ju att jag har pryttlar högt och lågt och är inte sen att klättra upp på en container om jag ser något intressant som sticker upp. Det här med att saker ska kastas när de kan få kärlek hos mig, är ju som ni hör, korkat. T.ex. så byter de ut gatskyltarna i området nu, så några sånna är väl bra och ha som pynt i garaget, tänker jag.

Men ovanstående samling är av finaste sort och inget jag har hittat i en container. Det vore ju förvisso en riktig skatt om jag lyckats med det. Men de flesta har jag köpt för alldeles egna pengar och några har jag fått. Den senaste fyndade jag på Blocket. För nu är det si som så att de jag vill ha är antingen de färger som producerats innan och som då bör fyndas på diverse andrahandsmarknader eller så är det färger som jag ännu inte vet finns. Eftersom Iittala Marimekko kommer ut med minst en färg per år, eller vartannat, om jag inte minns fel. Det händer hur som helst att det pluppar upp nya färger. De första skålarna lanserades 1965 och fanns bland annat i färgerna grön och cobolt. De som kom ut i år var dock alldels för lika föregående för att få pryda hyllan, förutom den laxrosa. Som sagt.

Så, samlarnörden letar vidare. Sorterar och dammar av mellan varven och glädjs åt alla finfina skålar i regnbågens alla färger. Vissa kräver dock sin rätta dager för att visa upp sin kulör. Och som ni ser får det plats fyra till nu, nu när den tokfina turkosa har fått plats på den blåa hyllan.

Och för mig själv, skriver jag upp följande så jag vet vilka färger jag har…

Sand * Purpur * Röd * Rosa * Granat * Rosaoliv * Riobrun * Laxrosa * Gul * Frostad * Klar * Syrenlila * Lila * Plommon * Grå * Svart * Cobolt * Ultramarinblå * Turkos * Havsblå * Ljusblå * Vattengrön * Äppelgrön * Grön * Oliv * Mossgrön *

Som sagt. Samlarnörd. Galet. Galet fint.
Hej så länge!

Kommentera