Samlar på morgnar

Nerfallna höstlöv ser ut som uppkäftiga grodor på vår väg. Ju högre solen stiger ju fler människor möter vi. Först är det bara Frank och jag tillsammans med älvorna som dansar över Svartån och i svackor. Spindelnäten som bildar ett virrvarr så långt ögat kan nå, gässen som hörs på avstånd och en mossig farbror på en trädstam som liknar Ebbot Lundberg. Drömmar om fiskelycka på en brygga, kossorna som i stillhet äter frukost och flugan som har morgonstund på en maskros så rund.

Jag samlar på magiska morgnar. Spindelnät i motljus och spegelblanka sjöar. Känner mig som Bröllopsfotografen när jag skjuter från höften och svassar fram med kameran i högsta hugg.

Försöker vässa mitt minne och komma på vad fågelarterna heter, snicksnackar lite med tidiga skådare som tar sin frukostmacka vid Oset. Kärrsnäppa, strandpipare och brushane. Träffar en Bengt som röker pipa och en snubbe som fick syn på en enkelbeckasin, eller var det en dubbel. Hur som helst så var han tvungen att ta en stöt av elstängslet för att få fatt i fågeln. Du förstår att de är inte så vanliga såhär på hösten. Den där enkla eller dubbla beckasinen.

Enstaka svalor tar följe med sensommarens morgonsol trots att termometern bara visade fem grader i morse. Nu, tre timmar senare är det kyligt i skuggan men skönt i solen på förstukvisten och benvärmarna känns aningens överflödiga.

Och just nu känns det som om det inte gjorde så mycket att Frank levde rövare i kiosken i natt, för med en sånhär morgon tror jag nog att den här onsdagen kommer bli utmärkt. Fast det är klart, varje chans till vila kommer jag ju ta.

Hoppas att ni får en utmärkt onsdag!

Kommentarer

  • Vuka säger:

    Underbart vackra foton! Du fångar det magiska i varje foto!

    Den 19 september 2013 kl. 16:17
  • Eva säger:

    Tack bästa Vuka, vad roligt att du gillar mina bilder 😀 Ses på lördag potatistjejen 😉

    Den 19 september 2013 kl. 17:41

Kommentera