Sällskapet Bocken

TilltagetBästa

Ordförande Hjort hälsar er härmed hjärtligt välkomna till årets stämma den 24/8 kl.20.00.
Precis som vanligt håller vi till i Villa Rådjuret.

Skrud:
Han: Färgglada byxor, blazer (helst med Bockens emblem), fluga & mustasch uppmuntras
Hon: Sommarklänning, gärna färgglad, mustasch
Hen: Valfritt av ovanstående + mustasch

Plan: Ingen mat, dock tilltugg och drinkar. Hemmafest tills Noppe däckar. Sedan efterfest. Utgång för de som vill, men som vanligt är utgång = hemgång.

Som ni känner till lider Hovsalen av dålig ventilation, på grund av det kan det vara lämpligt att medtaga egen dryck. Med detta sagt kan de färgglada byxorna även med fördel vara korta.

För de som vill offra något vid Bockens altare rekommenderas Dom Perignon eller champagne. De 25 första medlemmarna erhåller en liten gåva från Ordföranden!

Hovarna i taket,
Ordförande Hjort gm sekrekterare Hjortsberg

ps. #ironi #nukörvi #faktangäller #klaustrofobikergöresigickebesvär
#detvorejujävligtroligtattspelaliteteaterihöst ds.

SovrummetPartyColaskålSnyggoKusinernaHejhejFullt

Så med ovanstående inbjudan intog vi alltså festsalen, jag med den blommigaste och somrigaste klänningen jag kunde hitta och Jocke med de färggladaste brallorna och den tjusigaste skjortan. Födelsedagsbarnet hade frackskjorta, finskor, fluga och avklippta kostymbrallor. Och så den där fina tiaran.

När vi kom dit var det lugnet före stormen, den vita täckpappen var fortfarande vit, ishinken med champagne fortfarande tilltalande och köksbänken med chips och dipp fortfarande synlig. Sängen hade blivit intryckt i duschen och sovrummet hade likt Kalle Ankas husvagnssemester på julafton förvandlats till något helt annat, ett dansgolv med djbås och ordentliga högtalare. Det var med andra ord uppdukat för ett sjuhelvetes party.

Jag höll mig till cola och trodde för ett ögonblick att jag skulle gå hem till hotellet samtidigt som Frank och Jocke, men så när vi tog sällskap hem så ändrade jag mig. Är det brorsans fest så är det, jag skulle dansa täckpappen av parketten, kramas med kusiner och skåla i champagne. Så jag gick hem, bytte om till jeans och pep tillbaka till kalaset.

Och innan klockan slagit 23.00 var lägenheten fullproppad av festsugna medlemmar i sällskapet bocken, ishinken med champagne var numera bara en hink med is, synen hos vissa medlemmar hade sannerligen försämrats, dippen var slut och kön till toaletten en halvtimme lång. Här kan vi snacka lyckad årsstämma i sällskapet bocken.

Summa summarum, min bror är en hejare på att bjuda in till årsstämma, jag har fått dansa häcken av mig till 01.30 och hovsalen är återställd till bebolighet.

 

Kommentera