Sällan utomlands

Det kan tyckas konstigt att jag inte har någon direkt längtan att fara utomlands och att jag endast flugit utanför Sveriges gränser en si så där 3 gånger tur och retur. Jag brukar liksom säga att jag kommer till Laxå och Öland och det räcker bra för mig. Klart att det vore fräsigt med en weekend i Barcelona, några veckor i USA och romantik i Rom. Eller nåt.

Men hej. När Sverige visar sig från sin bästa sida, som nu, med strålande sol och värmande väder redan tidigt på morgonen då är det banne mig inte så dumt. Att jag sen har den förmånen att husera i ett stenhus på norra Öland när helst det passar sig gör liksom inte saken sämre. Och jag är så otroligt tacksam för det. Och att Jocke och jag kan ge Frank lika upplevelser som jag fick när jag sprang barfota i gräset här när jag var liten, åt frukost på trappen och gick på upptäcktsfärd i skogen. Jag älskar’t!

Och idag har vi haft en utomordentligt bra dag. Som sagt, redan när frukosten skulle intas värmde solen, sen packade vi in oss i bilen och åkte till världens bästa sommarjobb, Böda Sand, för en dag vid poolen. Åkband på och nöjd Frank. Lunch på bröllopsrestaurangen och så vidare hem för en tupplur innan loppis och middag i Kårehamn. Rekommenderas varmt, Kårehamns havskök, missa inte det om ni åker till Öland.

Så nej, jag är sällan utomlands och jag tror att Öland är som utomlands när vädret är som sig bör vid den här årstiden och jag håller mig nog till den tron ett tag till 😉

 

Kommentera