Sälarna vid Ottenby

Hur fränt är inte det? En flock sälar som ligger och solar sig på stenarna. Jag vet att det är svårt att se, men det som ser ut som svarta stenar är alltså sälar som ligger på vanliga stenar.

Utanför fyren stod en stor tubkikare uppställd, på den hängde ett fotografi som visade att det fanns sälar en bit ut. Jag trodde att det var ett skämt och såg mäkta förvånad ut när tjejen som jobbade där förtydligade att det fanns säl. Givetvis fanns de inte framför kikaren utan på andra sidan fyren, men där kunde jag se dem med blotta ögat. Även om det var då jag blev mest sur för att vi inte hade med oss någon kikare.

Sälarna har fått ett skyddat matområde just vid Ottenby, hur de hittade dit har jag ingen aning om, men jag har full förståelse för att de gillar Öland, särskilt om Öland matar dem. Att se sälarna var inte riktigt lika upphetsande som att köra Porsche, men det var en upplevelse i sig och jag skulle gärna åka dit igen och kika på dem i just en kikare.

Kommentera