Ruckel av rang

Gårdagens planering gällande storstädning av hemmet raserades strax efter frukost då jag beslutade att följa med Jocke till äppelgården för röjning, mannen hittade inte dit så då var det lika bra att hoppa in som vägvisare, strunta i prylarna som fanns högt och lågt och överallt här hemma och spendera förmiddagen i solen. Trots att jag blev lite sur över mitt val och min tidsoptimism.

Men ni ska inte tro att jag ångrar det beslutet, för så fort jag fick fatt i trädgårdssaxen och började klippa ner en häck så ville jag inte gå in något mer på hela dagen. Det var ju så förbenat skönt, som jag hoppas att ni också fick uppleva. Sen att jag fick spunk i morse när jag städade rent hela huset så att det numera ekar, det är en annan femma. För igår blev jag rosig om kinderna och fick vårkänslor utöver det vanliga. Det måste varit för att dagen började med att jag mötte sädesärlan.

För sen var det trädgårdsarbete i någon timme, flanera lite i trädgården, tycka synd om huset som blivit en myrstack, bli glad av ett bi som hittat en blomma och mätt i magen av fikapaus.

Det där huset är sannerligen ett ruckel av rang med skatter i sin trädgård. Jag har tyvärr inte koll på hur många äppelträd det finns där och antalet äppelsorter på alla träd är oklart, men det är en rolig grej att vara med på.  Härligt att se alla träden blomma så småningom, få smaka olika äppelsorter och pressa sin egen must.

Men som ni vet var ju tvungen att gå in sen, för eftermiddagen spenderade jag i en fotostudio där jag försökte fotografera pressbilder åt Daleri, mer om det senare, för nu ska jag ta den här tröttmössan och gå och lägga mig.

Sov gott godingar!

Kommentera