Rim, ramsa och prosa

20121129-052344.jpg

Stödvila, stödstrumpa, lite ont i rumpa. Rastlöst ben och himmel utan månsken. Trött huvud och pigg vad, piggvar, plattfisk, jag vill ge benet smisk. Hoppa på ett ben runt huset eller ignorera RSL buset…gå upp och göra nytta eller ligga här med benet och hytta?

Som en discoarm höjer sig mot skyn och följer takten till SHM gör min fot liknande rörelser och komponerar en roman på morsesignaler. Tröttsamt irriterande och hyfsat varierande. Knäcka extra som tidningsbud eller ligga kvar och lyssna på vindens ljud… Kanske ta en pepparkaka ur en julburk och glögga en slurk…

I min animerade version av mig själv är jag en kvinnlig kommissarie Gadget med kroppsdelar funktionella för superhjälteuppdrag. Mitt rastlösa ben gör min omgivning knäsvag. Jag kan dansa som Lady Gaga och göra piruetter likt en isprinsessa. Jag fintar bort romanen till bokhyllan och gräver ner rastlösheten i myllan.

Om jag ändå kunde göra mig trött på rim, ramsa och prosa, då skulle jag så småningom kunna snooza…

Kommentera