Retro, konst och allsång

20121125-115618.jpg20121125-115634.jpg20121125-115642.jpg20121125-115654.jpg20121125-115715.jpg20121125-115722.jpg

Jag vet inte om vi kan kalla det för tradition än, men i spridda skurar och gärna på lördagar så tar mannen och jag en tur på stan. Mest för att det är mysigt att gå med myrsteg och titta i butikerna, pipa in på Kaffemästaren och dricka utsökt kaffe och ta en lunch på Paolos. Där är ingredienserna för att det är tradition. Visserligen måste jag påminna Jocke hela tiden att jag inte kan gå så fort, och det gäller att vara snabb med den påminnelsen annars är jag förlorad. Ha.

Hur som helst så gick vi på stan igår med. Främst för att besöka designmarknaden på café deed och utställningen hos Konstmäklaren. Vi fick även sällskap av Jockes kusin, Jockes mamma och Janne. Mycket trevligt. Gårdagens roligaste kommer nu. Är ni med?

Precis innan vi skulle äta lunch på Paolos går kusinen och sjunger på Lasse Berghagens låt, ”han tog av sig sin kavaj”, oklart varför, men alltid kul med en melodi på läpparna. Så svänger vi in på lunchstället, sätter oss vid ett bord och precis då får kusinen syn på Lasse Berghagen som sitter två bord längre bort. Hur stor är chansen? Okej, ganska så stor eftersom han är med i artistskaran för Julgalan som spelats på Conventum i helgen.

Nåväl. Kusinen måste förstås berätta detta, vilket han gör, han sjunger lite på låten och sen återgår vi till ordningen. Men innan Lasse ska gå kommer han fram till vårat bord och berättar hur det brukar vara när han ska sjunga den där låten, att han knappt hinner börja förrän publiken har sjungit upp till allsång. Så även vi. Vi sjunger allsång med Lasse Berghagen på Paolos innan maten serveras och vi förundras över varför det inte togs någon idolbild.

Men är inte det roligt så säg? Jag tycker att det var en fantastisk liten stund på en lördag och vi kommer skratta glatt åt sammanträffandet framöver.

Nu ska jag sjunga vidare på den där klassikern och fortsätta med byrån. Nu är det nämligen inte mycket kvar. Sen kommer det roligaste, boa in byrån i barnrummet och fylla lådorna med små, små babykläder. Som sagt, snacka om ett färgglatt rum, här behövs inget babygym inte.

Kommentarer

  • Alexandra Toresson säger:

    Nu har jag hittat in på bloggen på allvar!
    Superfin!! Du har ju ett par brallor o vika in i
    byrån om inte annat.. Ha det fint! Himla härligt med färg hörru!

    Den 25 november 2012 kl. 21:37

Kommentera