Renovering + preggo = 2012

Jag ska ju inte sticka under stol med att 2012 inte har varit ett händelserikt år, kanske inte så mycket för mitt företag men desto mer för mig själv personligen. Jag ska försöka sammanfatta året som gått, men vi kan ju ändå komma överrens om att temat för 2012 varit renovering och graviditet… ungefär såhär med andra ord.

Januari
I januari skrev vi på kontraktet för huset och blev husägare. Hej då lägenhet och hej hus. Så stort och moget och fortfarande lite overkligt. Jag var ivrig inför att inreda ett helt hus, renovera ett helt hus. Det var väldigt mycket fokus på det här med hus, hur köket skulle se ut, om vi skulle ta ett rum i taget och om vi skulle måla själva. Jag tränade regelbundet och mådde förträffligt bra.

Ichliebedich-560x308

Februari
Innan vi fick tillgång till vårat hus renoverade vi köket åt en kompis i Stockholm. Jag fick psykbryt de luxe och lovade mig själv att aldrig mer bygga ett IKEA kök om så inte min mor bad om det eller om jag fick en jävligt bra lön. Jag var på väg att komma i mitt livs form kroppsligen och tränade ofta tillsammans med Gurra. Jag var på topp och ivrig inför mars och sommaren.

Diskbänk-560x561Kylen-560x715IMG_1966

Mars
I mitten av mars fick vi tillgång till huset och nästintill dagliga träningspass på ÖKK byttes ut mot att riva kök och plocka ner lägenheten i kartonger. Vi var ihärdiga och jobbade dygnet runt. Vi hade anlitat målare som målade hela huset invändigt, vilket var ett av de bästa besluten vi tagit för vår renovering. Jag hann dock med några träningspass och lyfte tamigfan 100 kg i marklyft, mest för att göra farfar stolt i himlen och för att prova hur stark jag var. Ha. Sista helgen i mars sov vi första natten i huset och lämnade över nyckeln till lägenheten till de nya hyresgästerna. Vi bodde i ett alldeles eget hus, med knarrande trägolv och byggdamm högt och lågt.

Måla3-560x227IMG_28171-560x373IMG_1519-560x560det-tar-sig

April
Renoveringen flöt på bra, vi kaklade i köket, badrummet fick ett badkar, kontoret blev klart, vardagsrummet blev beboeligt och syrummet började ta form. Våren visade sig i slutet av april och livet som husägare kändes bra. Vi hade flyt. Jag gjorde en illustration till en tidning annars var fokus bara på huset.

KillyouSådärjaRabarberknoppAndy och Laleh

Maj
Huset var så pass klart att vi hade tid över till lite annat. Jag började träna igen på ÖKK och såg fram emot att vara i mitt livs form till sommaren. Jag skulle vara snyggast på stranden, no shit Sherlock! Livet lekte, humlorna surrade i trädgården och Wilma sprang ut och in som om hon alltid bott i Astrid Lindgrens värld. Näst sista helgen i maj spenderades på Öland, jag besökte Kalmar och gjorde research inför mitt största arbete som företagare. Och jag hade en magkänsla som sa att jag skulle kunna vara gravid, den 21:e maj pissade jag plus…

koKoblängRöda vinbär

Juni
Gravid alltså. Huset nästan klart och jag börjar fundera på framtiden. Mamma. Klart att jag vill ha barn, vill att allt ska gå bra, men vad hände med min kroppsbild. Jag skulle ju bli pappa. Haha. Beach 2012 byttes ut mot preggo 2012. Jag sprang vårruset och var sinnessjukt nöjd. Trädgården stod i blom och jag började bli lite trött. Huset blev fotograferat för ett magasin, endast tre månader efter inflytt. Jocke och jag gjorde high five, firade vår första bröllopsdag och var på Öland över midsommar.

VinbärTurkos

Juli
Juli började med en renovering av taket. Tack vare Jocke och hans händiga polare var taket utbytt och klart på en vecka. Det viktigaste av renoveringen var nu gjort och vi var redo för semester. Jag var ganska trött och snuvig och trodde inte riktigt på att det var någon i magen, men den 10:e juli gjorde vi det första ultraljudet. Jag började gråta av den lilla krabaten som sprattlade runt där inne och allt såg bra ut. Åh vad spännande. Jag åkte till Öland och jobbade lite på Böda, försökte hålla in den menssvullna magen och längtade efter Jocke som var hemma och jobbade. Jag målade de färgglada djuren som senare fick hänga på Kalk innan de fick nya ägare.

IMG_362720120718-212704.jpg

Augusti
I början av augusti gjorde jag den gigantiska väggmålningen i Kalmar. 30 h på tre dagar och väggen var klar. Jag var nöjd med mitt arbete och det är hittills det största uppdraget jag fått som företagare. Jocke och jag hade semester ihop och livet var som sig bör, underbart. Jag inbillade mig att jag skulle kunna fortsätta träna lite lätt och gick promenader lite då och då. Magen började svullna till, brösten var ömma som tusan, jag berättade på jobbet och släppte magen fri. Vi såg fram emot nästa ultraljud som ägde rum den 24:e augusti. Krabaten var kvar och vi fick ett nytt datum för förlossning. Nu började jag också känna bebisens rörelser. Vi var med i tävlingen Sveriges charmigaste hem, blev finalister och jag tjatade hål i huvudet på er.

20120803-120209.jpgKärlekenHimmelsbrand20120821-225553.jpgIMG_4297

September
Jag tackade ja till en distansutbildning på heltid, fortsatte att arbeta heltid och gick på promenader på rasten. Vi köpte en superfin gammal barnvagn på blocket och det här med att inhandla bebiskläder var nu en del av vardagen. Kan vi säga. Jag mådde bra, magen började synas mer och mer. Jag målade några porträtt och vi åkte till Öland på Skördefesten med ett helt zoo i följe. Inga tavlor såldes, men hamburgaren på Kalk är alltid lika god. För att inte tala om festen med ett helgrillat lamm. Det smälte i munnen. Jag målade med barnen på Böda och skänkte lönen till ett barnhem.

Snoffs The chefKonstnären

Oktober
Jag pluggade så det stod härliga till. Vi var på barn -och villamässa i Stockholm. Köpte en tempurmadrass och började sova som små grisar. Badrummet började bli mer och mer klart och ännu fler barngrejer kom innanför tröskeln. En till barnvagn från blocket för att bespara tråkiga utbrott på grund av bristande tålamod inhandlades i förebyggande syfte och jag började få väldigt ont i ryggen. Istället för att gå på promenader på rasten tog jag bilden till jobbet och sov i baksätet. Väl hemma efter jobbet kunde jag knappt röra mig.

20121024-191054.jpg LekfulltElefantloveLeksaker

November
Jag blev sjukskriven för första gången i mitt liv och insåg fakta att det är det bästa för mig och lillen i magen. Ovanligt men skönt att vila extra mycket och inte lyfta något. Träningen var för länge sedan ett minne blott och bebisen är värd varje gravidkilo. Jag pluggar vidare och klarar av de två första kurserna. Jag får dåndimpen på bakning och spunk på försäkringskassan.

JästDagens skörd

December
Jag får havandeskapspeng istället för att vara sjukskriven, en seger för min arbetsmoral. Dock har jag inte mindre ont i ryggen, men jag vaggar mig fram i vardagen. Målar lite, pysslar lite, pluggar en del och boar och gullar med bebiskläder. Är trött som en mört mellan varven och bakar mer än någonsin tillsammans med min mamma. Har för första gången en egen gran att klä och pyntar hemmet för ett fotoreportage. Gläds åt rådjuren och fåglarna i trädgården och börjar bli nervös inför förlossningen. Det är full aktivitet i magen och vi längtar efter att träffa lillen. Huset är färdigrenoverat så gott som, bara källaren som är under uppstyrning och vi välkomnar 2013 med öppna armar.

Mums KoltrastLull-lull Tulpan

Och om några timmar är 2012 över. Ännu ett fantastiskt år går till historien och ett nytt börjar, med nya utmaningar, nya roller och nya uppdrag.

Jag önskar er alla en fantastisk nyårsafton och ett över förväntan bra 2013!
Och tack för det här året!

Kramar i långa banor från mamma Hjort!

 

20130101-111830.jpg

Kommentera