Regnbågsrutan

Jag nämnde ju den där klänningen som får mest vård i garderoben tillsammans med bröllopsklänningen. Så här ser den ut. Färgglad så det förslår och utan passform. Men jag har ju å andra sidan sytt den själv och jag står fast vid att det ska synas att det är handgjort. Jag sydde den nr jag läste till textillärare. Fast det är klart att det inte skulle göra så mycket om den satt som ett smäck. I och för sig vet jag inte när jag skulle använda den, men ändå.

Varje regnbågsruta på livet är färgat. Alla i klassen blev tilldelade en färg och olika sorters tyg, sen färgade vi och klippte till så att alla skulle få av alla färger. Jag beslutade att använda dem till klänningen. Sen ville jag ha tyll, egentligen mycket mer än vad det är nu, men jag visste inte riktigt hur jag skulle få till det och var även osäker på om jag alltid ville ha tyll. Därför satte jag dit tyllen med kardborrband så att jag själv kan välja om jag vill ha det eller inte.

Som tur var hjälpte min mamma mig väldigt mycket, annars hade jag fått spunk eftersom tålamodet sällan är på min sida. Men jag blev nöjd med resultatet och kan inte riktigt fatta att jag gjort den själv. Skulle jag sy en klänning nu skulle den nog mest bli som en särk.

Aja, fin är den i alla fall, den där regnbågsrutan…

Kommentera