Rariteterna

OscariaEssoFörbjuden ingångMedicinflaskorNymålatBrioLekoSkylten

Ser ni så många fina saker!? Ja, jag säger då det, det är nästan så att jag ramlar av stolen.

På Öland hittade vi alltså en skattkista full av rariteter, inte särskilt bra för plånboken men ack så härligt för ögat och samlarhjärtat. Och om vi säger såhär, skulle det bli kris och svält kan jag sälja mina rariteter, men till dess gläds jag åt mina finfina fynd och tycker att det är helt otroligt att delar av en lanthandel och måleributik som fanns i Växjö på 1930-talet numera finns hemma hos oss. Och därmed känner sig gunghästen mer hemma än innan då han är omgiven av kompisar från sin tid, han, Brunte Legolas kommer nämligen från 1920-talet.

Förutom skorna som kommer från Oscaria som Jocke har fått av sin boss så är övriga fynd från påskens spargristömning.

För vad sägs om en gammal Essoplansch, medicinflaskor, ett urtjusigt nästan oanvänt stort Briotåg, en leksaksbil, trädgårdskorgar, liten och stor emaljskylt?! Och snacka om stor skylt sen, den färgglada skylten har suttit utanför butiken och är alltså gjord i emalj och nu bor den här. Jag säger välkommen Knut Knutsson, du kommer bli alldels till dig i trasan!

Jag är förstås mållös av prylkärlek och väldigt glad att jag hade kosing till den stora skylten, för ni ser ju själva, det är en skylt som sannerligen klär mig och vårat hem. Tack du, dam som beslutat att sälja ut skatterna från dina föräldrars gamla lanthandel.

Nu ska jag sprattla ikapp med Frank innan han kör i väg med tåget.

Kommentarer

  • butikglad säger:

    Jag tror jag svimmar så mycket fint! Jag förstår att du gick loss!! Nu vill jag oxå på loppis!

    Den 11 april 2013 kl. 16:52

Kommentera