Pyssel Eva

Det har varit väldigt dåligt med veckans pyssel, så därför tänker jag nu dela med mig av en herrans massa pyssel, kanske att något passar som julklappar. Jag börjar med några roliga självporträtt. Håll till godo och våga vara kreativ!

Roliga självporträtt

Du behöver: Spegel. Penna. Papper. Symaskin. Tråd. Tyg. Kalkyleringspapper eller en penna som det går att rita med på tyget.

Såhär går det till: Du ska alltså rita av dig själv. Syftet med uppgiften är att du inte får titta ner på papperet när du ritar, du får heller inte lyfta pennan. Du ska alltså titta på dig i spegeln hela tiden. Om du vill kan du självklart rita av en kompis, men då är det bara kompisen som du får titta på. Det blir oftast väldigt roliga bilder. Som du ser har jag gjort ett porträtt på mig själv, tycker du att det är likt? Jag har även överfört det till tyg. Då har jag tagit ett särskilt papper som har en speciell yta som är färgad på ena sidan (kan kallas för kalkyleringspapper). Den sidan med färg lägger du på tyget där du vill ha bilden. Sen lägger du på din bild och ritar i linjen igen. Nu ska du alltså sy bilden. Kanske är det en uppgift du kan göra på slöjden i skolan om du inte har en symaskin hemma. Det är nämligen bra träning för att lära sig sy på maskin. Annars skippar du symaskinen och blir en hejare på roliga porträtt!

Kommentera