Punschveranda

Innan vi hade riktigt semester på Öland i somras så började vi med sommarens projekt. Vi och vi, jag hade ansvar för Frank och Jocke för att verandan skulle få förnamnet punsch. Och jädrar vilken snickarhjälte han är. Ni ser ju själva. Magiskt fint.

Vi började med att köpa att vikbart fönsterparti till rabatterat pris hos Skånska byggvaror, så att vi kan vika upp hela ena kortsidan på sommaren. Det var liksom startskottet. Sen letade vi fönster på Blocket och hade en sån tur att det var en snubbe i Örebro med omnejd som endast ville ha betalt för annonsen och skänkte bort 8 fönster i varierande skick men med lika utformning. Inget snack om saken. Och som sagt, Jocke är en snickarhjälte utöver det vanliga så han började renovera fönster på löpande band.

Slipa, putsa, slipa, måla. Manipulera, modellera och bygga om. Dealen var att innan vi åker till Öland ska det vara klart utvändigt med målning och resten. Det gick som på räls. Sen efter att vi kommit hem har Jocke arbetat varje kväll och helg för att få rummet klart. Och innan jag åkte till Valencia såg det ut som sista bilden här överst. Omålat men färdigsnickrat.

När jag kom hem, tada!!! Nedre sockeln har fått en mörkgrå ton, upp till fönstren är det en ljusgrå variant och resten är vitt. Även fönstren har den ljusgrå tonen, men det får jag visa senare. Hann inte fota så mycket som jag önskat nu i helgen. Och så pep jag till Linde och köpte en tjusig matta som vi fick hjälp att lägga på plats tack vare en jädra snäll mattläggare. Så i fredags vid 18.30 var mattan där den skulle vara och klockan 19.00 kom gästerna med pizza. Mattan och andra detaljer ska jag ge er mer av sen. Som sagt.

Vi invigde med punsch och pizza. En pizzaveranda är fasen inte så dumt. Och sen dess har vi ätit frukost, lunch och middag där. Jag fullkomligt älskar det där rummet. Nu ska det dit eluttag och trekvartslister så att mattan håller sig på mattan så att säga, innan jag kan sabrera en flaska champagne ut genom fönstret och officiellt anse punschverandan färdig. Sånt jädra bra bygge!

Förutom det så har Frank och jag varit på tur idag och då köpte vi nya lampor till vardagsrummet, men innan jag viste ordet av så var det mörkt ute, annars hade jag tänkt att fota huset, för tro det eller ej, men vi har lyckats ha det mer eller mindre städat i två veckor nu. High five!

Lamporna är by the way från Hemtex som just nu har 25% på belysning. Win win!

 

Kommentera