Pung.

Den här veckan har vi haft ett projekt i skolan som handlar om att vi ska göra en modell till en skulptur. Vi ska inte göra skulpturen på riktigt men lägga fram våra förslag som arkitektmodeller. Vilket innebär att vi ska gestalta en redan befintlig plats och med en 3D modell visa hur vi har tänkt. I Örebro finns det en sträcka som kallas ”Lilla å promenaden”. Längst med den promenaden finns x antal skulpturer och det är längst med den här sträckan som vi ska låsas göra en skulptur. Nåväl. Jag kom på att jag ville göra en färgglad and.  När jag och Stål gick den där sträckan var allting vitt och grått. Skulpturerna var översnöade, vissa syntes inte ens och andra tappade helt sin glans på grund av årstiden. Det fanns ingen färg. Därför önskar jag att det ska finnas till exempel en färgglad and bland alla andra bruna änder…

Jaja, kom till saken Hjortsberg. Jag gjorde mina änder i sån lera som stelnar till i den vanliga ugnen. Jag satt och pillade och pillade. Gjorde änder in på småtimmarna. Och den färggladaste av de alla gjorde jag sist. Den blev verkligen en färgklick. Men vad händer?

Min exotiska and har flytt till sydligare breddgrader. Och jag förstår anden. Om jag kunde flyga skulle jag minsann också fly fältet. Den här snön roar mig inte längre. Innan jag hann sjösätta anden så var den spårlöst försvunnen. Det vara bara till att göra en ny. Och när jag ändå satt där och pillade och pillade så passade jag på att göra en figur med en ”pung-mössa”. En present till min brors tjej.

Det var mest dit jag ville komma. Att det var roligt att göra figurer i lera. Såhär ser mina änder ut, med den färggladaste anden i spetsen, som nu alltså har lämnat flocken och blivit ersatt av en kusin.

Kommentarer

 • Sandra kalle karlsson säger:

  Eva du e så rolig! vilka färgklickar ja gillar de jätte mycket 🙂 man blir pigg när man ser dina saker.

  Den 19 februari 2010 kl. 23:21
 • eremo säger:

  gu vad fint. jag vill lixom beställa massor av dig. men du är så dyr. haha

  Den 22 februari 2010 kl. 21:03
 • Andlös. - Deermountain Design säger:

  […] skrev  jag ett inlägg som hette Pung. Där berättade jag om min exotiska and som jag trodde hade flyttat till Falkenberg. Men ack så […]

  Den 13 mars 2010 kl. 06:27

Kommentera