Projekt garageuppfart

Det paddas så mycket här utanför att det skuttar i hela huset, soffan har blivit som en massagefåtölj och jag får liggsår av utmattning. Som tur är har de fem rostmackorna som jag ätit i spridda skurar fått stanna kvar i min mage, värre har det varit med Frank, men han tycks gilla skakningarna och vaggas till sömns istället. Älskade lilla unge, måtte han bli frisk snart.

Ja, för nu är det alltså som så att nästa stora projekt är på gång, minst sagt. Vi har beställt 27 pall marksten. Herrejävlar tänker ni och jag instämmer, det är mycket sten och mycket pengar. Väldigt mycket av båda faktiskt. Men nu är det beställt och bestämt, det blir aldrig billigare och det kommer bli hur bra som helst när det är klart. Jag letar ny postlåda och googlar trädgårdsinspiration för att få ihop helheten i huvudet.

För ett år sedan stod körsbärsträdet i blom där garaget nu har tagit plats, där fanns en grönskande gräsmatta, vinbärsbuskar och äppelträd som rådjuren vilade vid på vintern. Nu är det som ni ser ännu en arbetsplats för de grymma markkillarna, som vi kallar dem, killen som dirigerar på marken och plattar till med paddan så att huset skakar och så han som kör grävmaskinen med bästa precision. De började sitt arbete igår och avslutar förhoppningsvis nu ikväll. De förbereder som sagt för 27 pall marksten, ställer i ordning stolparna för grinden och rättar till nivåerna. Vi kan väl säga att det mesta här är snett, tomten lutar åt alla håll och kanter, men som sagt, det kommer bli bra när det blir klart.

Ska bli spännande att se om det är någon skillnad imorgon när jag vaknar, om stolparna står rakt och redo för den gamla grinden eller om de fortfarande ligger som jättarnas plockepinn på uppfarten…

Kommentera