Preggopeng – ja tack!

Jag har ju glömt att berätta att jag fick rätt till gravidpeng. Preggopeng. Gött mos. Det känns ändå som en seger även om det var en aning utdragen process. Men i fredags fick jag besked om det och gjorde high five eftersom jag har förstått av mina andra kollegor att det kan vara väldigt svårt att få inom förskolan. Lite som ett lotteri tydligen.

Konstigt med tanke på att min uträkning utifrån statistik visade att jag som pedagog på en småbarnsavdelning lyfter ca 800 kg per dag och då gör jag inte mer än någon annan. Så tack försäkringskassan för att ni förstår att det frestar på att vara lyftkran på dagis, även om jag så gärna hade arbetat med de små liven.

Och i skrivandes stund sitter jag i telefonkö hos försäkringskassan, de kör nämligen inte med en överföring till min bank utan skickar en lapp med utbetalning som dessutom kostar 25 kronor att lösa in, trots att jag i fredags när jag pratade med en handläggare försäkrade både henne och mig att jag hade angett mitt kontonummer.

Men tjaa, vad ska man säga, är det x antal handläggare som arbetar med allas ärenden så förstår jag att det blir lite krångel, men det ska väl ändå inte jag betala 25 kronor för? Nu när jag sannerligen får vara rädd om pengarna. Happ.

20 minuter i kö, jag började på plats 163, nu är jag på plats 35, det var först 49 handläggare som arbetade för att hjälpa mig och nu är det 45, det finns hopp. Dagens ärende, jag undrar såklart varför de inte satte in min första efterlängtade utbetalning på mitt konto…

Det är en spännande framtid att ha en stormig relation med försäkringskassan, men ack så tacksam för att jag lever i Sverige och har tillgång till denna försäkring. Så det så. Bara lite ovan att bli missförstådd om vartannat. Men preggopeng – ja tack!

10 minuter senare. Kontentan, försäkringskassans slarv kostar minst 25 kronor. Jahapp. Då vet vi det, bara till att gå till ICA och ta ut pengarna, betala 25 kronor och sen gå till banken. Vuxenpoäng eller pensionärsvarning? Nästan lika smidigt som en banköverföring, särskilt med tanke på att jag går med myrsteg. Ha. 

 

Kommentarer

 • sandra säger:

  va fin du är eva !!!!
  bara 6 veckor kvar :/ läbbit värre 😉 många ploppar ut v, 38 o framåt ju 🙂

  man hör så många skräckisar om att klämma ut den lilla men de kan vara en så himla cool upplevelse !!!!
  min kompis fick precis en liten fis nästan i dörrarna på bb, de är så spännande när som helst slår de till!
  ingenting blir som man tänkt innan i allafall.
  väskor som ska packas, pappor som ska stå vid huvudet, bedövningar o sånt blir en enda röra. De är galet och helt fantastiskt !!!!
  De är ett maratonlopp ladda mentalt för ditt livs löprunda : )
  krammmmm sandy pandy

  Den 5 december 2012 kl. 10:56
 • Eva säger:

  Tack för din kommentar snygging!
  Mina ben tycks ju var upplagda för maraton så det borde gå bra det där 🙂
  Nu vill jag mest att det ska bli januari, sen är jag beredd.

  Den 5 december 2012 kl. 20:07

Kommentera