Pissa plus

20120816-215024.jpg

Såhär började det, kan man säga.
Tokigt värre…

v 5 – 21:a maj 2012

På skrivbordet bredvid mig ligger en pinne gjord av plast. I ena änden finns en blå kork. I mitten av pinnen finns ett runt fönster och strax bredvid ett fyrkantigt fönster. I det runda fönstret syns ett tydligt plus. Jag pinkade plus imorse. Hallå. JAG PINKADE PLUS!

Vaknade 05.59. Två minuter innan klockan. Hade drömt att jag var gravid. Jag hade en gammal pinne hemma, sa till mannen att nä, nu pinkar jag på den där pinnen. Sagt och gjort. Morgonkisset strålade ut som Niagarafallen och plustecknet hoppade nästan ut ur plastpinnen.

Va fan. Är jag gravid nu? Och jag som svepte en öl i lördags för att jag var så törstigt. Stackars. Fan också. Förfest. Åh shit. Gravid alltså. Sjukt.

Jag som egentligen vill bli pappa eftersom jag är livrädd för att bli ett fetto. Och hur konstigt är det egentligen inte att baja ut en människa? Ok. Det är väl det mest naturliga i världen. Men nej, det känns inte helt bekvämt. Men det är ju en smärre evighet dit. Om jag nu är gravid på riktigt.

Lika bra att jag pissar på en ny pinne imorgon. Tänker att de ömma brösten som känns tunga som bouleklot bara är inbillning. Att jag känner mig svullen är bara för att man kan säga att jag har fikat i tre dagar. Tre kilo för varje fikapaus. Jag vägde mig imorse. Inte bra. Redan fet. Plus två kilo bara sådär. Kom igen. Vi behöver ju inte överdriva.

Men jo. Jag är nog tamigfan gravid. Läskigt. Jag som älskar ost. Särskilt getost. Nej. Nu tänker vi på något annat. Eller sover på saken. Japp. Sov gott.

Kommentarer

 • Elin säger:

  Nej fetton är ju väldigt äckliga människor. Vad besviken jag blev på dig som uttrycker dig så där även om du kanske bara prata om dig själv. Slutar läsa din blogg nu.

  Den 19 augusti 2012 kl. 10:19
 • Eva säger:

  Hej Elin!

  Jag ber verkligen om ursäkt för att jag sårade dig. Jag skrev förstås bara om mig själv och om min egna känsla just då och jag har heller aldrig skrivit att det är äckligt att vara mer tjock än smal. Jag har absolut ingenting emot människor med hull eller hur jag ska uttrycka mig, min älskade pappa Pohlman hör tex inte till de smalare släktet och jag lägger ingen energi på hur andra människor ser ut, huvudsaken är att man får bli älskad och kan få älska tillbaka om man nu vill det.

  Jag vet att det var otroligt klantigt skrivet av mig, men det handlade som sagt bara om min egna känsla just där och då, och självklart kommer jag att gå upp i vikt då det ingår i det här med att vara gravid, men nu när jag börjar vänja mig bär jag förstås min kropp med glädje vilket jag hoppas att alla människor gör oavsett om de är gravida eller ej.

  Tack för din kommentar och tråkigt att du inte vill läsa mer.

  Den 19 augusti 2012 kl. 11:07
 • Elin säger:

  Tack för svar. Jag blev bara sårad och har inte haft den bilden av dig. Grattis till att du plussade, det menar jag. Ibland blir det fel i text även om man inte menar det, jag kanske tolkade fel. Bra att utrett.

  Den 19 augusti 2012 kl. 13:16
 • Eva säger:

  Och jag är verkligen ledsen att jag gjorde dig besviken, har grubblat hela morgonen över mitt ordval. Jag ska tänka mig för i framtiden och precis som du skriver tolkas text olika. Hoppas att du tittar tillbaka någon mer gång och glädjs åt mina inlägg. Tack igen för din kommentar och för att du fick mig att reflektera lite. Ha en fortsatt skön söndag!

  Den 19 augusti 2012 kl. 15:23

Kommentera