Perfekt julafton

Nu är julaftonen till enda och jag är supernöjd med dagen. Mamma kom hit och visade hur en catering fungerar, svärmor och Janne styrde upp omelett och grejer och jag dukade som sagt och sedan kom resten av familjen och vi skrattade glatt och fastande nästan på kort. Suddiga gäster och livliga gester.

Jag har vaggat omkring i mjukisbyxor med häng och en fläta på sniskan, inte så flott men det gör inget. Jag är ju värdinna och naggande god ändå. Ha. Jag tänkte faktiskt skärpa till mig till en början och göra mig så hållkäftensnygg som det är möjligt i min preggohydda, men hoppade över det och fokuserade på att få fram maten istället. Mycket skönare och bättre för själen.

Vi hade ett perfekt julbord med omeletter, revbensspjäll, sill, lax, Jansson, köttbullar, nybakat bröd, julskinka, god senap och lite annat smått och gott. Mina bakverk från igår får godkänt. Den franska nougaten är så söt att vem som helst som behöver en sockerkick kan komma långt på en liten bit. Rocky roaden kittlar dödsskönt i kistan och pepparkakscheeescaken växer i munnen om man tar en för stor bit, men jädrar vad god den var ändå. Bra jobbat Bagar-Berta. Och köket var lämpat för julbord med tio gäster. High five!

Julklapparna var finfina och värda alla vuxenpoäng i världen, roliga rim och en avslappnad stämning. Vi kan säga att temat på våra klappar, till Jocke och mig var brandsäkerhet och barnkärlek, det är fasen inte dumt alls. En perfekt julafton med andra ord. Jag har sovit på soffan och vaknat till Karl-Bertil Jonsson, somnat om och vaknat till midnatt. Nu går jag och lägger mig igen.

Tack fina familjen för att ni kom till oss och firade, tusen tack för all den goda maten och de fina klapparna!
Imorgon kan jag visa några av julklapparna, vad fick ni?

Sov gott raringar!

Kommentera