Pecha Kucha Night

I torsdags kväll var jag på något som kallas för Pecha Kucha. Det är någon slags japansk föreläsningsform som bygger på talet 20. Det var en mycket bra upplevelse som utspelade sig i tornrummet på Örebro Konserthus. Då är det såhär att 6-7 personer får berätta om sin sak. De får visa 20 bilder där varje bild visas i 20 sekunder. Under den här tiden får man antingen berätta om bilderna eller låta bilderna tala för sig själv. Och det är även en bar som är öppen, så det blir som after work med högst kreativa inslag.

Det var t.ex. Jenny Eklund, en mycket duktig möbelsnickare som berättade om sina urtjusiga möbler, Andreas Hylthén, en fotograf som hade varit med Ola Skinnarmo på äventyret i Svalbard och som visade fantastiska bilder därifrån, Cecilia Lund, en manusförfattare som läste upp en bit manus så att jag följde med in i berättelsen och så några till.

Om man vill får man lämna sitt visitkort för att eventuellt ställa sig där framme, framför ca 80 personer, och berätta om sin sak. Jag lämnade så klart mitt kort, nu är ju frågan bara vad jag ska säga och vilka bilder jag ska välja. Vad skulle ni vilja höra mig berätta om?

Kommentera