Påskpryttlar

Påskpryttlar

Prylar från H&M, Iittala, Lagerhaus och Åhléns

Om två veckor är det påskafton. Det ska bli riktigt gött. Påsk firas i vanlig ordning på Öland och jag längtar som en galning. Frank är helt ovetande om vad som komma skall, men han kommer bli varse och sen kommer han precis som mig bli frälst av Öland. Eller jag hoppas i alla fall det. Första gången jag var där var jag två veckor, Frank blir två månader så det känns som en lagom ålder för att vidga sina vyer.

Hur som helst så har jag pyntat i fantasin så länge, med pryttlar från H&M, Iittala, Lagerhaus och Åhléns. Jag gillar verkligen deras sortiment. Och hade det varit så att snön och kylan låg tät över Öland så vi inte hade kunnat åka dit, då hade i alla fall något påskpynt behövt införskaffats, för här hemma finns nämligen ingenting. Men nu verkar det som om solen arbetar för fullt med att smälta bort snön och välkomna oss till sydligare breddgrader.

Jag hoppas verkligen det, för som sagt, jag längtar så att jag nästan blir galen. Men fira påsk i ett stenhus med isande vindar runt knuten och med överhängande risk för att proppen ska gå när mamma fixar påskmaten bara för att det är så förbannat kallt, det är ingen fridfull påsk, så då kan vi lika gärna vara hemma.

Fast det hoppas jag att vi slipper och att påsken blir som sig bör, en familjetradition tillsammans med Ölandsföräldrarna.

Kommentera