Påskpotpurri

Jag har fotograferat så mycket att jag skulle kunna lägga till fotograf på mitt CV. Men jag behåller nog mitt bildseende som ett ess i rockärmen ett tag till. Visserligen är dessa bilder tagna med min iPhone, något som var och varannan unge numera är utrustad med så det är ju inget att skryta med.

Men Öland, mitt Öland, där har minsann var och varannan unge inte varit. Och lika glad är jag för det. För jag skulle inte vilja att det var en skolklass som förstörde lugnet när jag blir hänförd av soluppgången och fåglarnas kvitter, eller att jag måste bjuda ett gäng kids på grillad banan med choklad och vaniljglass. Jag skulle heller inte vilja dela med mig av mitt påskgodis som jag precis fått av mina Ölandsföräldrar.

Nej, för när jag är på Öland vill jag vara min egen unge. Jag vill bli omhändertagen av omgivningen och känna att det här är mitt paradis, här finner jag lugnet och energin. Fåglarna som jag ritat flyger förbi och påkallar uppmärksamhet. Jag är hemma och tiden går alldeles för fort när man har roligt…

 

Kommentera