På riktigt

Nu är det på riktigt. Idag kom de första barnen till Kottebo och Helianthus. Till mitt nya jobb. Till mig som fröken. Och till mina grymma kollegor. Jag var spänd. Sov lite för länge. Tog personbästa i cykling till jobbet. Har kommit in i takterna med högsta växeln och snabbaste vägen. Hjälmen knäppt under hakan och väskan i cykelkorgen. Gul pikétröja och namnskylt. Inget konstigt. Men annorlunda inom barnomsorgen.

Men jag är van. Och dessutom konstaterade jag idag att mina bästa jobb har varit med uniform, och gärna med gult som färg. McDonald’s med sitt gyllene M. IKEA med dess gula kulör, Böda med solens gula ton och nu Helianthus med solrosen i centrum. Jag ser ett mönster och känner som sagt på mig att det här kommer bli otroligt bra.

Och eftersom den här första veckan och dagen idag har haft störst fokus på utbildning, så har vi haft besök från huvudkontoret, i form av inspirerande ledare inom olika områden. Och eftersom vi är Örebros bästa pedagoger inom förskolan ville vi gärna visa det med en fin gest till var och en; en solros, ett paket solrosfrön och ett rim.

Jag var givetvis inte sen att visa mina rimkunskaper. Och jag tror banne mig att det uppskattades minst lika mycket som jag uppskattar att det valt mig som pedagog. Nu ska jag förstås inte ta i så att jag spricker, men jag är en hejare på rim.

Vill ni veta rimmen?

Kommentarer

 • Anna-Eva säger:

  Ja det var uppskattade rim, solrosor och frön. Glädjetåren lurade i ögonvrån och ståpälsen var där….och som mamma sa när jag visade henne: Sånt där brukar man ju få när man slutar, det är ju så här det ska vara, uppmuntrande och omtänksamma ord när man börjar, tänk vilken start!!! Nu är det på riktigt och det känns fantastiskt bra i magen idag efter en dag med godkända hus och små tassande fötter och porlande skratt i lokalerna, precis som det ska vara!
  Tack för blommor och rim… här kommer två av mina rim som fanns på mitt kort: fokus – hokus pokus, stöttepelare – spelare. 🙂

  /Valparna o Kottarnas chef

  Den 1 augusti 2011 kl. 20:43
 • Eva säger:

  Och jag har fått en precis lika bra start, och återigen, jag är så stolt över att jag spelar i Helianthus lag!

  Den 1 augusti 2011 kl. 21:55
 • Sofie säger:

  Åh åh åh tell me more !!! Vilken grej !!! Berätta kan vem som helst gå där ?

  Den 2 augusti 2011 kl. 23:52

Kommentera