På fastlandet igen…

IMG_7829IMG_7789IMG_7794IMG_7283IMG_7858Glad Kräftpåsk!KräfttångIMG_7806KvällsdoppIMG_7796

Jajamensan. Då är vi alltså åter på fastlandet. Så nu sluter vi upp, internet och jag på kontoret. Tangenterna smattrar i takt med regent utanför fönstret och det verkar som om högsommaren är förbi. Är det så, så är det inte mer med det. Vi har haft fantastiska veckor på Öland, jag är solbränd och jag har badat i havet nästan två gånger per dag. Jag har haft en riktig semester utan arbetstider att passa och gäster att tillfredställa.

Dessutom badade jag naken och visade min vita rumpa för fiskarna så att den mystiska fiskdöden infann sig i viken. Hoppsansa. Vilket scoop, men nej, det var bara jag, ingen livsfarlig bakterie, bara en vit rumpa. Förhoppningsvis har de återhämtat sig nu, fiskarna och inte flutit upp till ytan. Nej, det vore både synd och skam.

Men den här sommaren alltså. Jo, jag tackar ja. Den kan jag verkligen inte klaga på, trots att jag kommer från Närke. Det skulle vara det där med internet då, men jag har hittat en lösning till nästa år. Återkommer i den frågan.

Och innan vi åkte hem hann vi med årets första kräftskiva ute på trädäcket. Kräftor och lagrad påskmust. Inga mygg, inga getingar, bara en herrans massa svalor högt upp i skyn och trevligt sällskap.

Även om det är skönt att vara hemma, hitta tillbaka till vardagsrutinerna så saknar jag redan det där varma havet som låg precis på lagom avstånd för att kunna spatsera hem utan byxor efter ett dopp i sommarkvällen. Men vi är där snart igen, även om havet hunnit bli kallt och brallorna kommer vara ett måste, så är det något alldeles särkilt på den där ön.

Så är det bara.

Kommentera