Överlastad

Med takräcket på plats tänkte vi att lite virke inte skulle vara några problem. Men oj, det lilla virket blev så mycket och tungt att takräckena såg ut som hängmattor och en farbror fick ännu en gång låna ut sin släpkärra. Sen bar det av mot stugan, med ett snabbt stopp för att hämta upp Karlssons catering.

Sen började vi arbeta på en gång, vi fick lyfta upp huset lite för att det hade sjunkit ner. Bilens domkraft fungerade alldels utmärkt och det knakade oroväckande i stugan, men det visade sig vara ett vinnande koncept. Byta däck, byta gäststuga, nästan lika. Och om det inte vore för myggen, mörkret och hungern hade vi nog byggt klart trätrallen igår. Som tur var hade vi som sagt fått en lyxlåda packad från Karlsson catering, hur bra och gott som helst, tack för det!

I dag fortsatte arbetet och frukosten fick avnjutas inomhus, vi arbetade och arbetade så att vi glömde bort lunchen. Jocke byggde, jag städade och skruvade. Som tur var fick vi en härlig paus när Elle med familj kom och hälsade på. Vi dukade upp med smulpaj och jordgubbar på nya verandan och hade det fint.

När jag städade stugan slog det mig att de flesta möblerna är fynd av olika slag, och det glädjer mig. Senaste fyndet är som jag nämnt tidigare skänken i hallen, annars är även solsängarna fyndade på rea, de röda regissörsstolarna kommer från kommunens överskottsbolag och brickbordet är från Färg & Forms utförsäljning. Så nu kan vi sitta och götta oss i både det ena och det andra på vara fina uteplatser.

Och nu kan jag säga att både Jocke och jag kommer somna som två små grisar. Wilma har redan somnat efter en trerätters middag med sork.

Men rackarns i min lilla låda vad bra det blev! Vi är ett sjuhelvetes bra par och jag är kär och överlastad!

 

Kommentera