Oskarp måndagskväll

Nog för att jag är en jävel på att ta bilder i dagsljus, på soluppgångar och solnedgångar, men det här med att få till höstens vackra toner i skymning och förstås utan att använda blixt, vara tokstadig på hand och fixa rätt manuell inställning, det är, som ni ser något jag får träna på.  Givetvis har jag en bok där det  står, förmodligen med stora bokstäver och det är säkert enkelt, men jag är inte mycket för att läsa instruktioner, jag vill kunna själv.

Så dagens kvällspromenad får ses som ett experiment. Dessutom hade jag med mig Bachelor Benny och tog andra hållet runt Astrid Lindgrensvärld. Fast där, åt det hållet är det nog lite mer hiphop, coola killar och industrichick. Industrichick alltså, som diverse magasin myntat om den industriella stilen, snyggt, rått och käckt skulle man väl kunna säga. För ett stenkast åt andra hållet, sett från att naturstråket är min vanliga slinga, ligger en skatepark där kidsen verkligen kämpar med att få till de rätta hoppen, både på sina brädor och som i att bygga hopp.

Jag smög dit för jag tänkte att det inte var några tuffa killar där, men det var det, snälla rara ungar som brinner för sitt intresse och som fixat ett eget hak. Jag blir imponerad av sånt, verkligen, och hoppas förstås att de får hållas där och utöva sina trix. Och eftersom jag anser mig vara lite av en tant så berättade jag att jag eventuellt kommer tillbaka och fotar lite, om ni undrar vad det är frågan om i buskarna.  Det var okej.

Sen gick vi vidare. Jag försökte stå blickstilla och fånga min omgivning men nu när jag ser hur bilderna blev funderar jag på att göra stativet till en följeslagare och inbilla både mig och övriga nyfikna att det är fullt naturligt att kånka upp ett stativ för att ta bilder på höstlöv, snygga snubbar eller staplade Berglöfslådor…

Kommentera