Örebro hockey

Hockey
Örebro Skyline.
Framsida reklam
Framsida med reklam och rygg utan reklam.
Rygg Löwdahl
För två veckor sedan blev jag uppmärksammad om att Örebro Hockey hade en tävling om att designa deras matchtröja för elitseriesäsongen. Inte för att jag är en ständig besökare av ÖIKs hemsida eller ett fans som gått på alla hemmamatcher, nej, utan för att en kille vid namn Anders Adamson hade fått nys om min förmåga att få ner idéer på papper på hyfsad kort tid.

Tack A-E för din rekommendation, Anders för att du ringde och stort grattis till ÖIK för en plats i elitserien.

Nu ska vi bara hålla tummarna och kika in på ÖIKs hemsida titt som tätt med hopp om att det är Anders och mitt förslag som vinner. Ni kanske kan hjälpa mig hålla utkik? För vad säger ni, är inte tröjan grym?

Vi är förstås nöjda och det vore fantastisk kul att få se sin design på deras matchtröjor och dessutom få gå på någon match då och då. Och den där Anders, han är banne mig full av bra idéer så är det någon annan som behöver en fräsig matchtröja så ställer vi nog upp igen.

Såhär tänkte vi, mest Anders men jag också förstås.

Våra tankar har varit att göra matchstället än mer knutet till Örebro, därav en ”skyline” med kända Örebrobyggnader som följer längs med och runt nedersta kanten på tröjan, mönstret upprepas alltså på ryggen. Förutom de självklara byggnaderna som symboliserar Örebro, som Svampen, Slottet, Nikolai kyrka och Rådhuset har vi lagt till Behrn Tower, detta för att koppla ihop det med att matcherna spelas på Behrn arena.

Laget som tagit klubben till Elitserien har under hela säsongen påpekat att detta inte varit möjligt utan stödet från supporterklubben 14-3. För att visa sin uppskattning till alla supportrar har vi i halslinningen supporterklubbens motto ”Två färger ett hjärta”, samma text finns också på vänsterärmen som ligger närmast hjärtat. På den högra (tack för matchen handen) har vi texten Örebro Hockey.

För att visa publiken att vi är ett internationellt lag föreslår vi att varje spelares namn skall föregås av spelarens nationsflagga, allt för att stärka känslan för det internationella. Målet för klubben är att nå slutspelet snarast möjligt, väl där kommer nationalsången spelas inför varje match. För att påminna spelarna om målet föreslår vi att texten till ”du gamla du fria” finns tryckt på insidan av matchtröjan. Denna kanbara ses av spelaren när han tar på sig tröjan, alltså inget för oss i publiken.

Så vad tycker ni om förslaget?

 

Kommentarer

 • johanna säger:

  heja heja! solklar vinnare!!

  Den 23 april 2013 kl. 10:36
 • Anna-Eva säger:

  Heja heja, håller tummarna för Er!!

  Den 23 april 2013 kl. 10:51
 • Sofi säger:

  En solklar vinnare, hur kan de säga nej till detta???? kan man rösta nånstans?

  Den 23 april 2013 kl. 11:59
 • Eva säger:

  Å tack! Vad roligt att ni gillar förslaget!
  Tyvärr kan man inte rösta någonstans Sofi :/

  Den 24 april 2013 kl. 12:40
 • Pedagog Örebro | Deermountain Design säger:

  […] kanske kommer ihåg den här skylinen av Örebro som jag flitigt arbetade med och prompt tyckte att Örebro Hockey skulle ha på sina matchtröjor och som jag fortfarande inte har någon som helst förståelse för […]

  Den 8 juni 2014 kl. 23:26

Kommentera