Öppen ateljé

I går träffade jag en god vän hemma hos henne. I hennes fina lägenhet med alldeles för få tavlor på väggarna. Idag träffades vi igen på Magnussons färg, bästa färgaffären i Örebro om ni frågar mig. När vi gick ut därifrån hade vi köpt varsin stor uppspänd målarduk. Storleken är 100 x 150 cm. Det är stort. Roligt stort. Tänk att få täcka en så stor yta med bara de finaste färgerna. Så vi gick hem med dem på pakethållaren, köpte en kebabrulle i farten och invigde det första mötet i min öppna ateljé. Det målades med pensel, palettkniv och händer. Jag målade visserligen på ett jobbuppdrag, men även här fungerade jag fint som rådgivare. Plus att ytterligare en vän gjorde oss sällskap och började måla.

Så nu är det halvfärdiga tavlor här. Stora som små, högt och lågt. Nu ser ateljén verkligen ut som en ateljé. Såhär borde jag ha det varje dag. Kollektiv målning fast på varsin duk. Det är fina grejer det. Resultatet får ni se sen, när damerna har signerat sina konstverk och anser att de är klara. För nu är konstnärerna hemma och sover på saken. Det ska även jag göra. Och i morgon är det fredag. Bildfredag. Yes asså.

Ser ni ansiktet som har tappat hakan i mitten? Spooky…

Kommentarer

 • Camilla säger:

  Yeahjjj, äntligen bildfredagsfeeling igen Eve!
  Jag täknte just på detdär ansiktet i mitten, och undrade vem av damerna som är så pillig. Men är det en färgslump alltså? Då är det sannerligen spökigt… Men fint.

  Den 22 oktober 2010 kl. 11:58
 • Eva säger:

  Camilla, det är en spökaktig färgslump. Lite scary alltså. Men tavlan blir riktigt fräsig. Ansiktet är bara en liten liten del av helheten. Du ska få se sen när min lärling har målat klart.

  Den 22 oktober 2010 kl. 17:48
 • Stina säger:

  Vilken kul impuls grej av oss att tillsammans shoppa loss på Magnusson´s! Jätte bra att få en spark i baken av dig Eva… jag har som sagt funderat länge på att måla tavla… 🙂 Tack för peppet!

  Den 12 november 2010 kl. 21:18

Kommentera