Operation dagsverke


Soffan innan.

I dag har vi styrt upp lite mer i hemmet. Först en tur till IKEA och sen hemmafix. Jag invigde syrummet och sydde ett överdrag till kökssoffan som vi köpte på Blocket för några veckor sen. Eftersom jag är en samlartant så hade jag stuvbitar i mitt tygskåp så att det både räckte och blev över när jag skulle välja sofftyg. Det är ju visserligen bara locket som har en klädsel, men ändå.

Och när vi köpte den där soffan så var det lite vemodigt på något vis. Det var ett äldre par som hade sålt sitt sommarställe som de hade haft i 30 år, där soffan hade varit med lika länge. Damen satt i soffan när vi kom och ville knappt går därifrån förrän vi bar in den i bilen. Lite sorgligt. Och jag tyckte synd om paret och särskilt om damen, som om jag snodde hennes soffa fast jag betalade. Och när vi åkte hem med soffan i bilen tänkte jag att det vore taskigt att måla den välavlutade soffan för att inte göra damen besviken.

Fast nej. Den skulle inte passat i vårat kök om den hade varit som den var när vi köpte den. Så därför målade vi om den svart och sen sydde jag alltså ett nytt överdrag av stuvbitar idag. Och jag är så förbannat nöjd, klappar mig på axeln och säger högt till Jocke, det här är tamigtusan den finaste kökssoffa jag har haft.

Jag har inte haft någon annan och vill nog inte ha någon annan i framtiden heller. Så förhoppningsvis kan den stå i köket hos oss nu i 30 år. Och gissa om jag längtar efter att få lägga mig där efter en god middag… Jomenvisst.

Kommentera