Öland i majblom

Och när vi var där i mitt paradis så var det en dag där vi gjorde så mycket som möjligt. Vi gick upp tidigt och åkte till Sandvik för att gå på bakluckeloppis och inhandla onödiga pryttlar som är fina att titta på. Jag gick fram och tillbaka mellan borden och kände och klämde. Jocke undrade vad det var frågan om jag sa, titta den här skålen, jag fick den för 50 spänn. Bra grej. Han log som han gör och jag såg oskyldig ut.

Och där i Sandvik. Där finns även husen på stentomterna med utsikt över Kalmarsund. Där sommarboendet uppnår en ny dimension och där det ser ut som att några har haft lite för mycket pengar till övers. Förmodligen de som inte sprang upp och ner bland borden och köpte onödiga pryttlar som är fina att titta på… Men deras hus är också fina att titta på. Jag skulle vilja vara den första sommarflugan att flyga in och snoka bland inredning och arkitektur.

När vi spankulerat i vinden från Kalmarsund åkte vi norrut för att tillsammans med hundra andra se de glada korna som hoppade och skuttade så fantastiskt att jag blev rörd av vårkänslor. Men det vet ni ju redan. Därav den snygga klädseln med stövlar och kavaj…

Sen var vi hungriga. Och vad passade inte bättre då än en silltallrik på restaurangen ”Med havet intill”, och ja, samma fina ställe som vi gifte oss på. Och precis den helgen var det på pricken 11:a månader sen vi blev man och hustru med varandra. Så ja, vi firade pappersbröllop med silltallrik och njöt av utsikten.  Kan man säga.

Sen pep vi hem en sväng, somnade i solen på uteplatsen innan det blev brådis för middag hos mina bästa Ölandsföräldrar. Tänk att ha en egen mamma och pappa precis där man har sommarhus, det är ju lite att ta i, men ack så fantastiskt. Om inte pappa Pohlman och mamma Ulla är på plats alltså. Och laga mat till sitt sommarbarn med respektive, dvs. vi, de gjorde de med bravur så att jag fortfarande är mätt…

Och när det är juni fast som januari med vädret, då är det extra härligt att längta tillbaka till paradiset, den goda maten, havet, åkgräsklippare, loppis, kosläpp och försöka att inte bli depp….

Kommentera