Objektiv på prov

Min kära vän Erika, även kallad inspirerande E har varit så snäll och lånat ut sitt objektiv till mig, ett sånt objektiv som jag skrev om till min önskelista. Ett objektiv som heter EF 55mm f/1.8.  Det är ett fast objektiv utan möjlighet till zoom men det har en stor bländaröppning vilket gör att det kan ta in mer ljus och skärpedjupet kan varieras. Man får alltså zooma manuellt, dvs. gå närmare objektet eller backa.

Yeah well, det där kan jag skriva mycket om, om det nu intresserar, men huvudsaken är att jag har fått känna på hur det är. Och jag gillar det. Jag tycker att det blir väldigt fina bilder och eftersom jag ogillar att ta med blixt så fungerar ju det här utmärkt. Nu har jag förstås inte provat att ta bilder när det är natta, men då ser man ju ändå inget.

Så igår testade jag lite, som ni ser. Trots att Frank snurrar runt, runt, lattjar med tungan ute, tittar i böckerna på golvet och glammar med ballongerna så fastnar han hyfsat bra på bild. Franks tjusiga kökshörna har fått tillökning i form av ett litet skåp och kastruller till spisen. Vargen vaktar lådan så att Frank inte stänger den och ställer sig på, hjorten har koll på vimplarna och Alfons tränar på w:forms alfabet där i hörnet.

Alltså det är inte så tokigt med ett stort kontor där leklåda, kökshörna, späckhuggare och en och annan hjort kan samsas med datanördar och glada barn.

Och, i lördags när jag handlade hittade jag den finaste apelsinen, ser ni så tjusig,  den fick givetvis följa med hem. Snacka om att inte vilja skilja sig från sin gren och sitt löv. Bra jobbat apelsinen!

Det var det och önskan om ett nytt objektiv kvarstår, fast heter EF 55mm f/1.4, alltså ännu större bländare.
Jojo.
Hej då!

Kommentera