Nyfikna kor och kvällssol

Träffar Erika för en slapp promenad i kvällssolen. Varsin kamera och snack om livet. Mygg som skulle kunna mätta alla svalor i världen och ett fantastisk ljus som skulle få en grottmänniska frälst.

Vi går och går, strosar omkring i det vackra landskapet som ligger ett stenkast från gatan där vi bor. Om man kan kasta som en OS-medaljör. Två timmars lunk i knottens rike.

Med naturen runt husknuten är det lätt att för stunden tro sig bli en fältbiolog med fokus på djur och växtlighet i motljus. Snacket stannar av och vi fotograferar i tysthet, bara myggornas surrande och fåglarnas kvällskvitter som samspelar med våra andetag. Möts av en flock nyfikna kor som inte riktigt törs hälsa, men väldigt gärna vill. En fräsande beskyddande svan och en maskros vars frön söker nya jaktmarker för nästa års skörd.

Nästan som på Öland men ändå så nära. Och kor, jag skulle kunna göra en egen bok om kor, dessa fina stora djur som lunkar på i sin takt, viftar flugor med svansen och idisslar gräs som om det inte vore någon morgondag.

Tack Erika för en fantastisk kvällspromenad, för snacket och tystnaden, för inspiration och visdom…

Kommentarer

 • Erika säger:

  Tack själv kära du!
  Ljuvliga bilder och fint skrivet.
  Det ger rättvisa till en härlig sommarkväll
  i knottens, blommornas och kornas rike.

  Kram E

  Den 20 juni 2012 kl. 23:59

Kommentera