Nudisten

I går var det en fantastisk kortfilm på SVT. Jag såg bara slutet då. När Kerstin Persson gick över ängen spritt språngande naken. Idag tittade jag på hela på SVT play. Och jag gillar henne. Även om jag skulle tycka att det var högst konstigt om jag mötte en naken person ute i samhället, så är det ju bra härligt med personer som gör som de själva vill. Gör det som får dem att må bäst. Om då samhället kräver att hon måste ha kläder på sig, får hon väl köpa den där ”jävligt fula” kappan på myrorna för att andra inte ska bli äcklade eller vad det nu är som som stör dem mest. Samhällstjänst för Kerstin Persson var nämligen inte att tänka på. Så klicka in här och se hur Kerstin Persson har det. Jag tycker dock att hon verkar lite väl arg och det är ju synd. Vore skönare att få vara naken och glad. Nåväl. Se filmen.

Kommentarer

 • Annika säger:

  Du vet väl om att det är en skådespelare som gör rollen som Kerstin. Hon gör det bra, men hon finns ju liksom inte i verkligheten.

  Den 15 mars 2011 kl. 01:53
 • Lasse säger:

  Visst var det en kul film, men om det varit en man som gått runt och visat hela härligheten. Hade det varit lika härligt då? 🙂

  Den 22 mars 2011 kl. 08:20
 • Eva säger:

  Jag tror att det hade varit lika uppfriskande med en karl, men jag vet inte om jag hade benämnt det som härligt. Kanske, kanske inte. Naken-Janne som var med i Farmen på tv förut har jag dock några svaga minnen av så han har ju gjort ett avtryck, och dessutom var han på riktigt… 🙂

  Den 22 mars 2011 kl. 08:33
 • Anna säger:

  Både Folkets Bio och Sydsvenskan benämner helt felaktigt filmen som en dokumentär. Läste i en av SvD:s så ”innehållsrika” artiklar där regissören berättar hur rolig filmen är, men utan att förklara sina intentioner med humorn. En ansvarstagande regissör?

  Ett pris och över 900 000 kr går till något som inte är någon dokumentär. Men idag kanske det går ut på att ljuga ihop pengar till filmprojekt med påhittade stories och litet naket som ”slår” istället för att verkligen ha något att i doumentärväg att visa upp. Vilket fall som helst; jag skarattade en stund åt absurditeterna, men förstod till sist inte vad som i själva verket var roligt. Så jag tänkte bara fråga er som är intelligenta och verkligen har fattat; vad vill regissören egentligen berätta genom att plocka fram en fiktiv karaktär som Kerstin Pärsson?

  Den 22 mars 2011 kl. 09:19
 • Eva säger:

  Anna, till och börja med så tror jag inte att det är vår humor som bestämmer hur intelligenta vi är, och jag måste ju säga att jag blev lite besviken när jag fick reda på att det inte var en riktig dokumentär. Vad regissören vill berätta med sin fiktiva dokumentär kan jag tyvärr inte svara på, men precis som du, så ler jag åt det absurda och tänker att budskapet kanske kan vara lite, ”låt mig vara som jag vill”… eller vad tror du?

  Den 22 mars 2011 kl. 10:23
 • Anna säger:

  Hej Eva!
  Jag har ingen aning. Jag varken vet eller tror något om huruvida vår humor bestämmer graden av intelligens. Jag tror att forumdeltagarna är verkligt intelligenta.

  Anledningen att jag skrev hit var att jag undrade över era uppfattningar kring vad regissören egentligen vill berätta. Du har gett ett svar.
  Tack!

  Den 22 mars 2011 kl. 13:39
 • JanAnders säger:

  Jag tycker att det var en riktigt rolig film. Det spelar ingen roll om det var fejk eller äkta dokumentär. Grejen är ju att en får ju fråga sig vad det är för skillnad om en är naken eller påklädd. Biologiskt är det väl inte så stor skillnad, i alla fall på sommaren. Men socialt har kläder ju så stor betydelse, en säger att en skyler kroppen när en är påklädd och försöker visa hur en INTE ser ut, egentligen.. och så ska det vara dyra kläder också, det ger respekt… fast det bara visar hur lättlurad en är.

  Den 23 juni 2013 kl. 23:20
 • Erik B Örebro säger:

  OJ vad besviken jag blev när jag insåg att det var en s.k. mokumentär, alltså en fejkad dokumentär. Tyckte hon var så otroligt duktig den där kvinnan och så ÄKTA! Kände igen mig i en hel del av hennes ord där. Synd!

  Den 27 juni 2013 kl. 19:07

Kommentera