No more Korv-Eva

Jag har varit anställd som korvinna på IKEA. Eller det stod ju inte så på kontraktet, men det borde det kanske gjort. Men där har jag i alla fall arbetat i spridda skurar sen 2004. Mest i korven, alltså bistron, utanför kassorna där kunderna bland annat kan köpa den där korven för 5 spänn. Men nu är den tiden alltså förbi. Inga mer helger i korven. Jag vill inte vara Korv-Eva längre. Epoken är avslutad. I går arbetade jag min sista dag. Det känns skönt.

Jag har lärt mig massor. Jag har varit med och öppnat varuhus i Kalmar, Haparanda och Karlstad. Jag har skvätt korvspad på gästerna. Träffat Ingvar Kamprad och gett honom en tavla. Jag har träffat personer som satt spår i mitt hjärta. Skämtat om avhuggna fingrar. Bjudit på korv. Skrattat högt. Gjort buketter av kartong. Plockat varor. Skällt på lastbilschaufförer. Skrivit schema. Skrivit lappar med signaturen Korv-Eva. Jag har gjort en himla massa för att egentligen bara arbeta varannan helg.

Och jag är väldigt nöjd över att jag har arbetat på IKEA. Och jag tackar IKEA för min anställning med tre starka hej: HEJ! HEJ! HEJ!

Ja, bilderna är suddiga. Men det är ändå si som så att den sista arbetsdagen skulle dokumenteras, och som medhjälpare hade jag den alltid lika förtjusande Monkan. Vi kan säga att när Monkan och jag stod i korven och langade korv, då stod ljuset stilla, vi var bäst, eller hur är det med det där Fantomen?

Kommentarer

 • Corceta säger:

  Hahaha du är så sköööön!

  Den 31 maj 2010 kl. 18:46
 • monki säger:

  Hej min vän !!! Vad är Ikea utan dig ? Vad är korven utan korveva & korvmonki ?? NADA!!! Vi två rocka fett som sagt.. Ses snart min vän kram Monki

  Den 2 juni 2010 kl. 21:25
 • Eva säger:

  Ja, vad är IKEA utan oss 😉 Ett möbelföretag som säljer foppatofflor….?

  Den 2 juni 2010 kl. 22:00

Kommentera