No more jullov

Nu har snart mitt första lediga jullov passerat. Första och första. Men första sedan jag började jobba, jobba som i att arbeta extra. Låter ju väldigt konstigt eftersom det egentligen är först nu som jag arbetar heltid, men ni förstår. Senast jag var helt ledig på jullovet var väl en si så där 13 år sen. Jösses vad gammal jag är. Mitt första extrajobb var nog när jag arbetade som internbrevbärare på pappa Pohlmans jobb. Det var roligt. De första vintrarna när jag arbetade där var det så otroligt mycket paket (chokladaskar och likande julklappar) och post att vi nästan inte fick plats med allt i postbilen. Det var blåa postlådor både högt och lågt. Jag kan fortfarande komma ihåg vissa namn och förkortningar och var den och den hade sina postfack.

Efter det jullovs extrajobbet har jag bland annat sålt julskinkor på ett charkuteri, skivat salami i delikatessdisken på ICA, stekt hamburgare på McDonalds och langat korv i långa rader på IKEA. Dock inte samtidigt, men nästan. Och nu, nu är jag lärare och då är det liksom meningen att man ska vara ledig på jullovet. Det är ett privilegium utöver det vanliga, även om jag förstås känner mig understimulerad och rastlös, så är det klart att det har varit skönt med ledighet. Men på måndag är jag fröken igen och då ska jag träffa nya elever fulla av arbetsglädje.

Och det är klart att Deermountain Design inte har tagit det riktigt lika lugnt. Jag har som ni vet målat lite. Igår gjorde jag tex ett grafiskt mönster av Öland, och som grädden på moset ska jag ju läsa en grafikkurs på universitetet i vår. Så jag värmde upp lite. Så nu ser jag framemot att få ordning på min vardag, hitta mina rutiner för 2011 och se till så att det blir mitt bästa år, what so ever!

Kommentera