När jag var liten…

När jag var liten så tog pappa och vår granne båten på kvällen och la ut nät, på morgonen hämtade de upp näten som var fulla med fisk. De satte upp näten mellan elstolpen och ett träd och sedan tog de vuxna hand om fisken och vi barn fick plocka bort tången. Det var tider det. Torsk och flundra så det räckte hela vintern. Flundra kanske det inte var, men någon slags plattfisk, kanske rödspätta.

Hur det än var så fanns det på den tiden massor av fisk. Men det var verkligen när jag var liten, för nu när jag snart, snart fyller 30 finns minsann ingen fisk att fiska, varken med nät eller fiskespö och inget träd att sätta upp nätet i heller för den delen. I alla fall inte om man som jag bara är sugen på fisk och inte är någon proffsfiskare.
Bara så att ni vet, alltså.

Kommentera