När jag vaknar klockan fem…

… och går ut en solig söndagsmorgon. 230416. Två timmars friskvård i arla morgonstund blandat med tysta ångestfyllda konversationer i mitt huvud mellan mina alteregon. Vi försöker komma fram till hur jag ska lösa alla uppgifter jag sagt att jag ska lösa.

Idag tex, jag jobbar på Kulturkvarteret, Frank ska spela fotbollscup på hemmaplan, Erling ska spela sin första fotbollsmatch på andra sidan stan samma tid som jag slutar jobbet, Jocke är med så gott det går. Sen ska jag stå i kiosken på fotbollscupen mellan 17.30-19.30 och Jocke åka till Öland. Just det, veckans akademiska diskussionsinlägg ska skrivas och lämnas in också. Den ska handla om barnens rättigheter. Det är viktigt och bra. Men morgonen då.

Jag har sett bävern och räven, tagit otaliga bilder med välanvänd kompaktkamera. I stunden blivit förbannad på Nettan som aldrig fixar bokföringen. Deadline fredag. Heja heja. Hade hon gjort det hade vi kanske vetat vad det finns för ekonomisk utrymme för investering i ny kamera. Ångesten i halsen tjocknar till.

Frusit lite i skuggan och värmt mig i solen. Suttit lutad mot en trädstam och kisat mot solen tills det kom alldeles för många andra morgonpigga, då blev det mer skumt än skönt.

Så var det med det, men vet du, det byggs ett nytt hus hos oss på Öland nu. Jag ber att få återkomma. Puss ändå.

 

Kommentera