Mostrar x 5 – mustasch

Mina mostrar har anlänt till Örebro. De är fem dalkullor som pratar älvdalska som aldrig förr. Egentligen ville min morfar ha en son, men han gav upp efter sex döttrar. Och för mig går det bra med fem mostrar, men när de sätter igång med sitt språk som påminner om isländska gäller det att vara snabbtänkt för att hinna med i konversationen. Oftast går det ganska bra men rätt vad det är låter det bara som rövarspråket och då är det kört för Hjortsberg.

Min tanke från början var att denna lördagskväll skulle tillbringas dels med mostrarna men även med Lucy Luke. Eller det var min önskedröm. För jag hade ju sett fram emot ännu en lördag med mustasch och dagen till ära på Satin. Men Lucy Luke var tvungen att hålla sina hästar i Skövde och jag hade så otroligt trevligt med mostrarna att det inte blev någon mustaschprydd överläpp på Satin för min del heller.

Dessutom hann jag inte lämna in några denimplagg, vilket var lite av grejen med reclothing. Fasen, nästa gång är det jag som bidrar till eventet och tar på mig både fluga, mustasch och älvdalsdräkt…

 

Kommentarer

  • L.L säger:

    Mostrar är bra och bra att ha! Och nästa gång är det mustasch på Eve, så äre mät!
    Puss.

    Den 10 april 2011 kl. 11:36

Kommentera