Morris garage -54

När vi åkte förbi macken häromdagen så fick vi syn på konstnärens gamla MG, den stod där så snällt med huven bortplockad och i väntan på någon slags uppfräschning. Som ni ser kanske det behövs mer uppfräschning än under huven. Men original is the shit. Hela bilen är alltså original sen 1954, är den inte fräsig så säg?

Vad sägs om den slitna läderratten, texten på locket till oljetanken eller vindrutorna, den lilla som förmodligen är till för att användas när den stora är nerfälld. Här snackar vi finurliga detaljer och finfin design.  Jag skulle gärna dra på mig en läderhjälm och ta en repa tillsammans med konstnären, Stephan Lund. Samma man som bor i det fantastiska stenhuset vid fyren. Det vore inte så dumt det.

Men med tanke på att han är något över 80 år och vi inte har någon nära relation så får jag förstås nöja mig med en glutt i verkstaden. Och jag skulle förmodligen aldrig få köra den ändå. Men titta får man. Och om ni undrar vad grejen är med mig och bilar, det är kanske lite oklart, men räcker det med att jag säger att Top Gear är mitt favoritprogram?

Kommentera