Mopedist javisst

Som sagt är mitt intresse för diverse fordon hyfsat överhängande och ihärdigt. Så fort jag ser en fräsig bil, moppe, motorcykel eller annan annorlunda farkost så hojtar jag till Jocke och han gör detsamma till mig. Det och fåglar är väl ungefär lika uppseendeväckande när det gäller min uppmärksamhet. Och igår träffade vi på en hel radda med mopeder som stolt stod uppställda och trotsade regnet.

Det var en snubbe vid namn Richard som hade dessa godingar i sin samlarfamilj, han berättade entusiastiskt om de olika modellerna för andra nyfikna, jag lyssnade lite på avstånd och kikade på detaljer och dekaler. Han hade även en cykelbil från Spanien som tydligen var för rolig för att inte köpa, en och annan tjusig traktor samt en sidovagn till en Ural. Och alltså än mer intressant för våran ryss, men vi lät sidovagnen stå på vänt och nöjde oss med att betrakta mopederna.

Nog vore det bra roligt att trampa igång en sån där gamling och ta en tur. En gång provkörde jag en kompis trampmoppe när vi gick på högstadiet. Det gick så där. Jag gjorde en klassiker, gasade i stället för att bromsa och körde rakt in i en häck, inte som i röv utan som i buske. Buske som i trädgårdshäck alltså. Ja ni fattar. Då var det inte lika roligt, inte när ägaren till häcken kom ut och stirrade på mig. Sen lyckades jag komma därifrån lika fort som jag kom dit och sen skrattade jag väl nästan så att jag kissade på mig. Det är tydligen lite så jag gör när jag kör moppe…

Nåväl. Ovanstående samling finns i alla fall att beskåda på Öland vid Skördefesten, om någon skulle vara minst lika nyfiken som mig.

Kommentera