Mitt namn är Mercedes

Ja. Det är faktiskt sant. Och det är tack vare eller på grund av. Beror ju på hur man ser det. Men jag ser det så klart som tack vare ovanstående skönhet. Donnan från Tyskland. Det var hon och jag som stolt svischade fram i Örebro med omnejd när jag år 2000 tog mitt körkort. Herregud. I sommar har jag haft körkort i 12 år. Vuxet.

Min kära Mercedes. Jag var så glad och stolt när du och jag åkte omkring med sportratt och taklucka. Vi lyssnade på musik så att skivorna fastnade i CD-spelaren och vann rödljusrace så att gubbar skakade på huvudet och tänkte, jaha, en liten tjej i sin pappas bil. Och mycket riktigt så var det.

En pizzamerca hård som en stridsvagn och bred som en ladugårdsvägg. Silverpilen med fräsiga fäljar och kickdown. Sportknapp och ekonomiklass. Fast inte ekonomi som i att dra lite bensin eller vara billig i drift. Nej, nej. Ekonomi som i att köra lite lugnare än sportigt bakåtlutat. Gubbig träpanel och radio av märket Blaupunkt.

Fin fina grejer och ”min” första bil. Och min namne. Mitt namn är Mercedes.

 

Kommentera